paperikirja

Yhdistyksen säännöt

1 § Yhdistyksen nimi on Kivisalon yhteisökylän tuki ry.

2 § Yhdistyksen kotipaikka on Kuopio ja virallinen kieli suomi.

3 § Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Kuopion maaseudulle sijoittuvan yhteisökylän perustamista niin, että yhteisöstä tulisi mahdollisimman omavarainen, elinkeinoiltaan monimuotoinen, oikeudenmukainen, ekologinen, jäsenistöä aktivoiva, heidän hyvinvointiaan ja toimeentuloaan tukeva sekä turvallinen kaikille jäsenille.

LIITY JÄSENEKSI

Kivisalojärjestelmään (osuuskunta) ja Kivisalon yhteisökylään liittyy tasaisesti uusia jäseniä. Jäsenenä liityt mukaan maan laajuiseen toimintaan, joka tarjoaa etuja jäsenilleen arjessa ja elämässä:

Yhdistys

Kivisalon yhteisökylän tuki ry on yksi kolmesta kivisalojärjestelmän tukijalasta osuuskunnan ja osakeyhtiön lisäksi. Yhdistyksen jäsenyys on ensimmäinen askel jäsenportailla kohti osuuskunnan jäsenyyttä.

Yhdistys tukee Kivisalon yhteisökylän kehittymistä ja kokoaa yhteen yhteisökylästä ja kivisalojärjestelmästä kiinnostuneita. Yhdistyksen merkittävimmistä tehtävistä on ollut hankerahoituksen järjestäminen alkuvaiheen käynnistämisessä.

Yhdistykseen liittymisestä löydät tietoa kivisalokirjan kohdasta Liity jäseneksi. 
Tervetuloa mukaan!

Kivisalon yhteisökylä

Kivisalon yhteisökylä on uudenlainen tapa asua. Se on mahdollisuus toimeentuloon ja hyvinvointiin maaseudulla. Kivisalon yhteisökylä on suunnitelmallista jatkoa Kivisalon tilan vuosisataiselle historialle. Kivisalon yhteisökylä on osa Pohjois-Savon yhteisökylä -osuuskuntaa.

Kivisalon yhteisökylä on kaavailtu 150 asukkaan kyläksi, asuintaloineen, elinkeinotiloineen ja yhteisrakennuksineen. 

Kivisalojärjestelmä

Kivisalojärjestelmä on yhteisö, joka muodostuu osuuskunnan jäsenistä ja heidän muodostamista yhteisöistään. Kivisalojärjestelmään kuuluvat kaikki osuuskunnan jäsenet, myös ne jotka eivät asu osuuskunnan yhteisöissä. Kivisalojärjestelmä elää omaa elämäänsä ja siihen on kiinteässä yhteydessä Kivisalon yhteisökylä. Osuuskunnan jäsenenä voit hyödyntää kaikkia sen tarjoamia palveluita ja mahdollisuuksia.